Van'ın Çaldıran içesine bağlı Yukarı Gülderen (Nezrava Joré) mahallesi ve Gevaş ilçelerine bağlı Dilmetaş (Zevê) Mahalleleri ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararı ile koronavirüs vakalarına rastlanması üzerine tedbirler kapsamında karantina altına alındı.

Çaldıran'da İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile koronavirüs tedbirleri kapsamında Yukarı Gülderen Mahallesi karantinaya alındı. Görülen vaka sonrası karantinaya alınan Yukarı Gülderen Mahallesi’nde filyasyon ekipleri tarafından sağlık taraması yapıldı. Tedbirler kapsamında karantinaya alınan mahalle giriş çıkışlara kapatıldı.Vak sayısına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Dilmetaş (Zevê) Mahallesi’nde ise bir aile de 2 kişide Koronavirüs tesbit edilmesi üzerine mahalle ikinci bir açıklamaya kadar karantina altına alınarak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Öte yandan, Van Valiliği geçtiğimiz günlerde kentteki koronavirüs vakaları ile ilgili son durumu şu şekilde açıklamıştı;

Van Valiliği kent genelinde tesbit edilen yani vaka sayılarını açıkladı.Valilikten yapılan açıklamada; "Van'da Eminpaşa Mahallesinde Gülçek ailesi tarafından yasak olmasına rağmen kurulan taziye bağlantılı koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 44'e, bir otobüs firmasındaki şoförün karantinayı ihlal etmesi bağlantılı vaka sayısı ise 15'e yükseldi."denildi.

Açıklamanın devamında,"İlimiz Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi'ndeki taziye bağlantılı filyasyon ekiplerinin çalışması sonucu; Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde 15, Bakımlı Mahallesinde 3. İpekyolu İlçesi Yalınağaç Mahallesinde 3, Yenimahallede 1, Karpuzalanı Mahallesinde 1, Vali Mithetbey Mahallesinde 4. Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesinde 7. Gevaş İlçesi Bahçelievler Mahallesinde 2. Tuşba İlçesi Gendelova Mahallesinde 8 kişide Covid-19 tespit edildi. Bir otobüs firmasındaki şoförün karantinayı ihlal etmesiyle bağlantılı yapılan çalışmada ise; Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesinde 10. İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesinde 3, Serhat Mahallesinde 1, Vali Mithatbey Mahallesinde 1 kişinin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Ayrıca Çaldıran ilçemizde askere gidecek bir kişiye yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine sağlık ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda aynı aileden 9 kişinin daha Covid-19 testleri pozitif çıktı" diye aktarıldı.

Açıklamada son olarak, kent genelinde vaka sayısının 530, tedavi görüp taburcu olan hasta sayısının 460, hayatını kaybedenlerin sayısının 10, tedbir amaçlı toplam 73 bin kişinin karantinaya alındığı ve 19 bin kişinin ise karantina uygulamasının devam ettigi belirtildi.