Kocaeli Kartepe’de kurulu Alco Alüminyum-Papilla fabrikasında bakım onarım işçisi olarak çalışan ve Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Öztunç elektrik akımına kapılarak can verdi. Mehmet Emin Öztunç, evli ve 4 çocuk babasıydı. Yaşanan iş cinayetine rağmen fabrikada üretim yalnızca Öztunç’un bedeni ambulansa kaldırılana kadar durdu.

Bakım-Onarım İşçisi Mehmet Emin Öztunç Alco Alüminyum-Papilla fabrikasında onarım yaparken merdivenin yerini değiştirdiği esnada elektrik akımına kapıldı. Öztunç’un elektrik akımına kapıldığını gören mesai arkadaşları durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan ve fabrikada kalbi duran Öztunç, ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öztunç yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

MERDİVENDE PLASTİK AKSAM YOKMUŞ

Evrensel’e konuşan bir işçi, “Elektrik telleri aşağıya doğru sarkmıştı. Ama kimse bunu fark etmemiş. Tellerin yer ile arasındaki mesafe 5 metre, merdiven ise 6 metre. Emin abi de o merdiveni yan çeviriyor taşımak için o esnada yukarıya değiyor” dedi. Olayın ihmalden kaynaklandığını belirten işçi, “Merdivende plastik kısım yok. Aslında elektrik akımına kapılmaması için ayak ve üst bölgesinde plastik olması gerekiyor ama yoktu. Bir de o teller o durumdayken neden önlem alınmadı, bunu sorguluyorum” diye konuştu.

FABRİKADA ÜRETİM SADECE YARIM SAAT DURDU

Yaşanan olayla ilgili görüşünü aldığımız bir diğer işçi, “Emin abi çok iyi bir insandı. Çok güler yüzlüydü. Fabrikada onu tanımayan muhabbeti olmayan kimse yoktur. Böyle bir şekilde vefat etmesi hepimizi çok üzdü. Ancak olaydan sonra biz üzülürken daha olayın üstünden yarım saat bile geçmemişken 'Üretim durmasın, aksamasın, devam etsin' diye bağırmaya başladılar. Fabrikada bir işçi öldü ve biz ambulans gittikten sonra üretime hemen devam ettik” dedi.

Bir diğer işçi arkadaşı ise şöyle konuştu: “Yıllardır bu fabrikada çalışıyorum. Aldıkları en önemli iş güvenliği kulaklık takılması. Tutturmuşlar bir ‘Kulaklık takın’ diye ama kulaklık canımızı kurtarmıyor oraya gelene kadar bir sürü önlem var hiçbiri alınmıyor hepsi göstermelik. Yıllardır da bu böyle sürüp gidiyor.”