2020'de en az 15 Vanlı işçinin çalıştıkları işlerde yaşanan kazalarda hayatını kaybetmesinin ardından yeni yılda da ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. 

Kocaeli Kartepe Akmeşe sapağı mevkiinde kurulu bulunan bir fabrikada bakım onarım işçisi olarak çalışan Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı ve 4 çocuk babası Mehmet Emin Öztunç, fabrikada arıza gidermek için kullandığı merdivenin yerini değiştirdiği esnada elektrik akımına kapıldı.Öztunç'un elektrik akımına kapıldığını gören iş arkadaşları durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Kalbi duran Öztunç olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.Öztunç burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Öztunç'un Memleketi Çaldıran ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

2020'de en az 15 Vanlı işçi çalıştıkları işlerde hayatını kaybederken, 2021'in ilk gününde Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı 3 çocuk babası Faruk Gülmaya (25) inşaattan düşerek hayatını kaybetmişti. Çaldıran nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Öztunç ile birlikte yeni yılın ilk ayında 2 Vanlı işçi hayatını kaybetti.