Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Muazzez Orhan, Çaldıran Devlet Hastanesi’nde ziyaret ettikten sonra yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili hastane önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Orhan’ın açıklamasına polisler müdahale edip, kentte devam eden yasakları gerekçe göstererek izin vermedi.

Yaşanan engellemeye tepki gösteren Orhan, “Bugün bir heyetle birlikte halkın, bir çok kere şikayet ettiği Çaldıran Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Bir yıl önce inşaatı teslim alınan hastane binasının; altyapısının yetersiz olduğunu, logar sularının hastane zemininde, mutfağında ve tomografi bölümlerinde taştığını gözlemledik. Konu hakkında hastane başhekimliği ile durumu görüşmek istediysek de bu girişimimiz için yönetimden bir muhatap çıkmamıştır” dedi.

‘BU YAKLAŞIMI KINIYORUZ’

Yaşananları soru önergesiyle meclise taşıyacaklarını da dile getiren Orhan, “Yine konu hakkında basına ve kamuoyuna hastane önünde bir bilgilendirme yapmak istedik ancak bu basın açıklamamız, yasadışı bir şekilde güvenlik güçlerince, kayyumun 6 yıldır süren basın açıklaması yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. Halkın sağlığını tehdit eden, yolsuzluk yapan, yasakçılıkta ısrar eden bu yaklaşımı kınıyoruz. Bu yolsuzluk iktidarının halkın emeğini, vergilerini çalmasına, halk sağlığı için tehdit oluşturmasına sessiz kalmayacağız. Konuyu meclis  ve ilgili bakanlığın gündemine taşıyacak, harcanan her kuruşun hesabını soracağız” diye konuştu.