Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı bir mahalle korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çaldıran ilçesinin Zülfübulak (Şeytanava) Mahallesi'nde ikamet eden 7 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıkan çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina kararı alındı. Jandarma ekipleri Mahalle giriş çıkışlara kapatılırken, sağlık ekipleri ise testi pozitif çıkan yurttaşların yakın temasta bulunduğu kişiler için sağlık taraması başlattı.

14 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA

Van'ın Saray ilçesine bağlı Çaybağı (Runexwir) Mahallesi ile Çaldıran ilçesine bağlı Zülfübulak (Şeytanava) Mahallesi, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alındı. 

Çaybağı ve Zülfübulak mahallelerinin karantinaya alınmasıyla kentte karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı 14’e yükseldi. 27 Mart’tan bu yana çeşitli tarihlerde karantinaya alınan yerleşim yerleri şunlar: “Başkale ilçesi Esenyamaç (Xaşkan) ve bağlı 7 mezrası, Ilıcak (Hözî) Mahallesi ve bağlı Belliyurt mezrası, Örmetaş (Xirabe) Mahallesi, Çaldıran ilçesi Hanköy (Xan) Mahallesi ve Zülfübulak Mahallesi ile  Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları.”