Tolga Ağar kimdir?

Zülfü Tolga Ağar 8 Aralık 1975 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 46 yaşındaki siyasetçi eski İçişleri Bakanı Mehmet Kemal Ağar'ın oğludur. Annesinin adı ise Emel'dir. Milletvekili olan Tolga Ağar günümüzde AK Parti'de siyaset yapmaktadır.

Tolga Ağar İstanbul Şişli Terakki İlkokulu, Ankara Yükseliş Ortaokulu ve İstanbul Semiha Şakir Bilge Kağan İstek Vakfı'nda öğrenim gördü. Daha sonra Ağar, Boston Mount İda College'da burslu olarak İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

İlk evliliğini 1998 yılında Özlem Altındağ ile yapan Tolga Ağar bu evliliğini 2005 yılında sonlandırmıştı. 2007 yılında AKP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı olan Mesut Çağlar Bozoğlu'nun kız kardeşi Badısabah Bozoğlu ile evlenen Ağar günümüzde evli ve bir çocuk sahibidir.

Tolga Ağar'ın ismi, bugün Sedat Peker'in yayınladığı bir video ile Türkiye'de gündem oldu. Peki Tolga Ağar hakkında ne söylendi? Hangi suçlamalar yöneltildi?

Sedat Peker Tolga Ağar hakkında ne dedi?

Sedat Peker, bugün yayınladığı ikinci videoda Pelikanlara ve Mehmet Ağar'a yönelik bir takım suçlamalar yöneltti. Bu suçlamalar içerisinde Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'la ilgili bazı ifadeler de yer aldı.

Sedat Peker Tolga Ağar,'ı Türki Cumhuriyetlerden bir kızla (Yeldana Kaharman) kokain içirerek tecavüz etmekle suçluyor. İddiaya göre Ağar, kendisinden şikayetçi olan Kaharman'ı helikopterle aldırıyor ve kız ertesi gün Elazığ'da ölü bulunuyor. Bu olayın yaşandığı tarih 2019 yılının Mart ayıdır. Söz konusu bu olay, kayıtlara 'intihar' olarak geçmiş ve ilgili haberlere 2019 yılında erişim yasağı getirilmişti.

Ayrıca Peker, videoda Tolga Ağar'ı elindeki siyasi gücü kullanarak Kolombiya'dan gönderilen 4 ton 900 kiloluk kokaine devletin hiçbir şekilde müdahale yapmamasını eleştirdi.