Serhat Albayrak kimdir?

Serhat Albayrak 1973 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Albayrak günümüzde Turkuvaz Medya Grubu'nun CEO'su olarak tanınan bir medya patronudur. Kendisi ayrıca Yeni Şafak'ın eski yazarı Sadık Albayrak'ın oğlu ve Berat Albayrak'ın ağabeyidir. Albayrak ailesi aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. 

Turkuvaz Medya Grubu Sabah, ATV, A Haber, Takvim, Fotomaç, Yeni Asır, Fikriyat, Daily Sabah, D&R, T Çocuk gibi pek çok ünlü basın ve medya oluşumunu bünyesinde bulunduruyor.

48 yaşında olan Serhat Albayrak'ın ismi Sedat Peker'in yayınladığı üçüncü bir video ile gündeme geldi. Peker, Albayrak'la ilgili "Cumhurbaşkanımızın eşine, senin yengene küfür etti diye ben milletvekilinin, devletin karakolunda kemiklerini kırdırdım, yetmedi mahkemeye çıkarken biraz daha kırdırdım, pişman değilim. Peki siz ne yaptınız? Eşimin çamaşırlarını erkek polise arattınız." görüşlerinde bulundu.

Serhat Albayrak Hayatı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Bankacılık ve finans alanında doktora yaptı. Vestel’de yöneticilik, Çalık Holding’de Genel Müdürlük ve Star Medya Yayıncılık’ta İcra Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.