Bir yılın ilk gününü yaşarken, her zamanki gibi ötekisi olan, dışındakilerini düşmanlaştıran, düşman hukuku dışında insana, sevgiye ait hiç bir evrensel değer taşımayan dinci, ki; dünya tarihini vahşet ve acı ile yazan  kötülüğün kaynağı,  pedagojisi dışında ki  insanların, yeni bir yıla hazırlık telaşı, hesabından, umudundan sonraki ilk gününü yaşıyoruz. Bazılarımız yılin ilk günkü içindeyken, bazılarımız geçen yaşanmış yılın yorgunluğunu üzerinden atma halleri içinde, bir günlük tatilin keyfini çıkarmanın derdinde. Her kes kendisinin, sevdiklerinin yeni yıldan umduklarının, beklentilerinin gerçekleşmesi için dileklerde bulunmuş,dileklerinin gerçekleşmesi için kafasının içinde, kaba taslakta olsa bir tasarıma sahip. Bu gün aşağı yukarı biri birine benzeyen geceden sonra, yine biri birine benzeyen dünya günü yaşıyoruz.


Bana çok muhteşem geliyor. Dünyanın her hangi yerinde sarı saçlı, yeşil gözlü pembe tenli bir genç ile , çekik gözlü yaşıtım kadınla, Esmer tenli giysileri ile başka kültürün ya da siyahi derisinin altında dişleri, gözleri parlayan kıvır kıvır saçlı bir çocukla, tanığı olmadığım ancak bildiğim yer yüzünün varlığı biri ile aynı telaşı, aynı umudu yaşamak. Evrenin ayrıcalıklısı olmak değil, bir parçası olmak müthiş olay.

Sorun yok; umutlu olmak, İyi dileklerde bulunmak, gönül almak, güzel mesajlar vermek elbette iyidir.

Emek eksenli toplumsal projeler olmadığı, hak eşitliğinin  olmadığını bir tarafa bırakalım, hak eşitliği isteyeni anlamamak empati yapmamak bizi vicdanlı yapar mı? Doğanın kar hırsı ile haince talan edildiği dünyada; insanın geleceği, dileklerimizin, umudumuzun gerçekleşmesi  mümkün mü?
Hırsızlıkları, yolsuzlukları, rüşvetleri yetmiyormuş gibi, bizden aldıkları yetkileri, ellerine verdiğimiz gücü kullanarak kendileri için ayrıcalıklı yaşam kuranların; yani en çok sevdikleri, dillendirdikleri biçimi ile Beytül malı  mutlu azınlık yaratarak kocaman milleti açlığa sefalete layık görenlerin hükümranlığında elbette dileklerimiz, umutlarımız ham hayaldir. Siyasi tabirle oportünizmdir. Olmayacak duaya; amin demektir.

Barışın ve refahın olduğu, doğayı ve  doğal ananın geleceğini korumak, kısacası mutlu ve güvende olmak bizim ellerimizde... Başka da şansımız yok.

O halde dünyanın bütün emekçileri, işsizleri, ezilenleri dualarımız dileklerimizin gerçekleşmesi için birleşelim. Gerçekten demokrasi kaleleri inşa ederek kendi kaderimizi doğrudan tayin edelim...

Yeni yılınız kutlu olsun kızlarım, oğullarım.
Yeni yılın kutlu olsun sevgilim.
Yeni yılınız kutlu olsun dostlarım. yakınlarım.
Yeni yılınız kutlu olsun insanlığın geleceği mutluluğu için bedel ödeyenler.
Yeni yılınız kutlu olsun halkım, insanlık yeni yılınız kutlu olsun.