Genç kuşaklar hatırlarlar mı, bilmiyorum! Sanırım Refah Partisi’ne ( milli görüşçülerin partisi) transfer olan Aydın Menderes; Müslümanlık’ın, Anayasa, yasa,  Türkiye  yönetimine uygunudur, olduğuna değil; neyin Müslümanlık’a uygun olduğuna bakılacak, demişti.


      Artık Türkiye bildiğimiz sosyo ekonomik, politik bir ülke değil... En azından Ülke’nin meselelerinin tanımı, tespiti, çözümü ülke yararına mıdır, değilmidir’den  çok, neyin AKP’nin hatta AKP Cumhur”başkanı’nın” yararınadır olduğunun, önemi vardır. 


        Sıradan bir aile yükümlülüğü taşıyan, bir şirket yöneticisi  dahi bilir ki, ekonomik krizin sorumlusu Erdoğan ve hükümetidir. Neden? Çünkü ülkenin zenginliği,  özellikle önceliği olmayan alanlara yatırılmıştır. İstihdam yaratılacak alanlara, teknolojiye, insanı önceleyen alanlara yatırım yapılacakken yola köprüye yatırılmıştır. Üçüncü köprü yabancı ortaklı şirketlere, belirli bir geçiş vadi yapılarak, her geçiş dolar üzerinden hesaplanarak taahhüt edilen şirketlere hazineden ödeniyor. Hakkari’nin, ya da Yozgat’ın herhangi yayla ya da dağında çoban, hatta bebe bezi kullanan bebek o köprüden geçmediği halde, köprüden geçmeme vergisi ödüyor.


     Ya şu üçüncü havaalanı? On binlerce ağaç kesilerek doğal “ park alanları yok edilerek, yapılıyor. Hava alanının bitmesi ile Atatürk Hava Alanı kapatılacak. Her ne ise; “millet” parkı yapılacak. Sanki inşaat, şantiye alanına, HES’lere, Nükleer Santralar, maden Arama şirketlerine, Taş ocaklarına talan edilen, ettirilen güzel yurdumun dereleri, ovaları, kıyıları, ormanları millet malı (parkı ) değil... Dendiğine göre, millet burada yayılacak, yuvarlanacakmış. Demek ki yapılacak yeni hava alanı üçüncü hava alanı değil, sadece adıda değiştirilerek yeri değiştiriliyormuş. Yani bir rant uğruna bu yolla ülkenin geleceği yabancı ortaklı yandaş holdinglere ipotek ediliyor.


        Nasıl yapılıyorsa, ekonomik kriz, Hükümete yönelik bir darbe olarak, ekonomik savaş olduğu iddia ediliyor. Krizin sebebi AKP Başkanı ve hükümetleri sebebi değil; Türkiye ve Türkiye yurttaşlarının mağdur edilmemiş gibi, AKP; Başkanı, hükümetleri mağdur edilmiş, kendilerine yönelik darbe olduğu meydanlarda anlatılıyor.


       AKP Gen. Başk, yardımcısı partisinin toplantısında; AKP kurucusu ve bir önceki cumhurbaşkanının , Erdoğan’ın karşısında aday olmayı düşündüğü için, “HAİN” olarak nitelendiriyor. Dikkat edin, olduğu için değil, düşündüğü için. ..!
          Artık Türkiye eski Türkiye değil, boş verin tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet nutuklarına...
         Türkiye artık tek adam, Ülke millet AKP!
          Biz yurttaşlar mı? Yani ötekiler mi ya rehin, ya hain!