Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol (Qaşqol) Mahallesi'nde 14 Haziran’da askerler tarafından açılan ateş sonucu 20 yaşındaki Erhan Görür’ün yaşamını yitirdiği olayında ağır yaralanan Saim Yılmaz (25) yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı. 

'ERHAN'I GÖZLERİMİN ÖNÜNDE VURDULAR'

5 gün boyunca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde kalan 4 çocuk babası Yılmaz, dün akşam saatlerinde servise alındı. Halen ifadesine başvurulmayan Yılmaz, Erhan Görür'ün gözlerinin önünde öldürüldüğünü söyledi. Yakalandıktan sonra üzerlerine yakın mesafeden ateş açıldığını iddia eden Yılmaz, yaralıyken askerlerce ölümle tehdit ettiğini dile getirerek, "Saati tam hatırlayamıyorum. Asker bastı. Elimizdeki sigarayı yere bıraktık. Bize vurmaya başladırlar. Silah dipçikleriyle vurmaya başladılar. Durduğumuz halde bize ateş açtılar. Asker beni yaraladıktan sonra, yere yatırdı, koluma bastı. Ben 'ne yapıyorsun' diye sorunca, bana ‘sen teröristsin seni öldüreceğim' dedi. Olay esnasında muhtarı aramasaydım orda ölecektim. Gözümün önünde arkadaşımı vurdular" dedi. 

'YARALI HALDE İŞKENCE ETTİLER'

Askerleri gördüklerinde kaçmadıklarını ve askerlerle aralarında 10 metre kadar mesafe olduğunu belirten Yılmaz, askerlerin yaralı halde işkence ettiğini söyledi. Yılmaz, "Ellerimi kaldırdığım zaman beni tutup yerde sürüklediler. Muhtarı aradığım için hakaret ettiler. Erhan’ı vurduklarında yere düştü ondan sonra göremedim. Sadece sesini duyabildim. Silah sesi geldi. Başka bir şey görmedim. Kendi halime düştüm. Benim yaralı koluma basıp bana hakaret etmeye başladılar. Bir asker arkadaşına, ‘Ben bu gece rahat yatacağım çünkü 2 terörist öldürdüm’ dedi. Bu nasıl bir adalet. Hangi kitapta yazıyor?" diyerek, yaşananları anlattı. 

'ELİM TUTMUYOR'

Sağ kolunun sakat kaldığını belirten Yılmaz, "Bana kurşun sıktılar. Silah kontağıyla ve ayaklarıyla yaralı koluma vurdular. Damarlarım zarar gördü. Ayaklarıyla koluma bastıklarında damarlarım sanki patladı. Şu an elim tutmuyor" dedi. 

4 KOLİ SİGARA İÇİN! 

Sınıra bırakılan sigara paketleri için gittiklerini dile getiren Yılmaz, "Depremden dolayısıyla zarar gördük. Gidip 4 koli sigara getirip geçimimizi sağlıyorduk. Kaç defa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidip yardım istedim. Gelip inceleme yapacaklardı; ama gelmediler. Ben de mecburen sigara almaya gidiyordum" diye konuştu. 

MA / Cemil Uğur