İran’ın Xoy kentinde 23 Şubat günü saat 08.52'de 5.9 şiddetinde meydana gelen depremde Van’ın Başkale ilçesine bağlı beş mahallede de yıkım yaşandı. Depremde yaşamını yitiren 9 kişiden 8’i, Özpınar (Elbis) Mahallesi’nde yaşayanlardan. Mahallede yaşamını yitirenlerden biri de Aydın Tosun.

Depremin meydana geldiği 23 Şubat tarihinde yaşananları anlatan Aydın Tosun’un ablası Mürüvvet Aslan, “Depreme çok hazırlıksız yakalanmıştık. Büyük bir panik yaşadım. Evim tamamen yıkıldı. O panikle yıkılan evimin içinden çocuklarımı kurtarmaya çalıştım. Onları güvenli bir yere götürdükten sonra, komşum olan kardeşimin evinde çığlıklar yükselmeye başladı. Ben koşarak kardeşimin evine doğru koştum. Abim yaralı olarak kurtulmuştu” dedi.

‘Kendi imkanımızla yaralılarımızı enkaz altından çıkardık’

Abisi Aydın’ın enkaz altından yaralı olarak kurtarıldığını belirten Aslan, “Hemen 112’yi aradık. Dakikalarca aradık. Sürekli meşguldü. Bize cevap verebilselerdi, belki bu gün kardeşim yaşıyor olacaktı. İlk yardım köyümüze çok geç ulaştı. Kendi imkanlarımızla yaralılarımızı enkaz altından kurtardık” sözlerini kullandı.