Van’da dün etkili olan yağmur Başkale ilçesine bağlı Ömerdağ (Guluk) Mahallesi'nde sele neden oldu. Mahallede evleri ve ahırları su bastı. Onlarca koyun selden dolayı yaşamını yitirirken, büyük maddi hasar meydana geldi. Selde meydana gelen hasar, mahalle sakinlerinin çektikleri videolara yansıdı.

Albayrak Mahallesi'nde de yollarda hasar meydana geldi ve ulaşım olumsuz etkilendi.

İPEKYOLU'NDA 2 AĞIR YARALI

Öte yandan,Van'da etkili olan sağanak yağış, İpekyolu ilçesinde de sele neden oldu. Şafak Mahallesi'nde yaşanan selden dolayı çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken, 2 yurttaş'da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Van'da çok sayıda yerleşim yerinde ara ara yağan sağnak yağış sel ve su baskınlarına neden olurken, bölgede çoksayıda ahır, barınak, ev, tarım arazileride büyük çapta zarar gördü.

ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI

Ayrıca sel Çatak ilçesine bağlı köylerde etkili oldu. Çatak’ın Sotkin köyünde sel suları nedeniyle tarım arazileri ve ahırlar sular altında kaldı.

Elmacık (Sotkin( mahallesi çok sayıda arazi sular altında kaldı selin taşıdığı toprak taşlardan kaynaklı uzun sure ulaşıma kapanan Çatak- Pervari karayolunda onlarca araç mahsur kaldı yapılan çalışmalarla birlikte kapanılan yol ulaşıma açıldı sel sonrası bölgede maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı gerçekleşmedi.

Geçtiğimiz günlerde selden dolayı Erciş ilçesinde 70 hayvanın telef olmuştu.