Mezopotamya Ajansı'ın haberine göre,Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol (Qaşqol) Mahallesi’nde askerler tarafından açılan ateş sonucu Emrah Görür (20) isimli genç yaşamını yitirdi, Saim Yılmaz ise ağır yaralandı. Yaralı Yılmaz tedavi için Van Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Görür’ün cansız bedeni ise, Başkale Devlet Hastanesi’ndeki morga kaldırıldı. Cenazenin otopsi için Van’a getirilmesi bekleniliyor. 

Olaya ilişkin Ajansa konuşan bölge sakinlerinden bir kişi de Görür’ün asker kurşunu sonucu yaşamını yitirdiğini paylaştı. Yurttaş, Görür’ün tarla suladığı ve hayvanlarını otlattığı sırada önce atkıyla boğulduğunu ve sonra silahla öldürüldüğünü iddia etti. 

3 yıl önce babasını kaybeden Görür'ün, 7 kardeş ile annesine baktığı öğrenildi.

GÖRÜR DEFNEDİLDİ

Askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Erhan Görür (20), otopsi işlemlerinin ardından Van İskele Mezarlığı’na defnedildi.

Koronavirüsü gerekçe gösteren polisler defin işlemine sadece 5 kişinin katılmasına izin verdi. Görür, dualar eşliğinde defnedildi. 

Yaşanan olay ardından Van Bölge Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Saim Yılmaz’ın  ise ameliyat sonrası normal servise alındığı öğrenildi.