Van-Bahçesaray karayolunda ilki 4 Şubat, ikincisi ise aramaların sürdüğü 5 Şubat'ta meydana gelen çığ felaketi bölgesinde, zorlu hava koşulları nedeniyle dün ara verilen arama ve kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde yeniden başladı. Şimdiye kadar 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve 84 kişinin de yaralandığı çığ bölgesine gelen ekipler, Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görevli itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'e ulaşmak için arama çalışması başlattı.Olumsuz hava kuşulları nedeni ile çalışmalara ara verildi.

14 CENAZE DÜN DEFNEDİLMİŞTİ

Van’da şüpheli çocuk ölümü Van’da şüpheli çocuk ölümü

Kentteki farklı hastane morglarına kaldırılan cenazelerin defin işlemleri ise sürüyor. Dün 41 cenazeden 4'ü Van merkez, 10'u ise Çatak ilçesinde defnedilmişti. Kalan cenazelerin bugün kentin farklı mezarlıklarında defnedilmesi bekleniyor. 

Öte yandan, dün kente gelerek, hastanelerdeki yaralıları ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve bugün kente gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, kent merkezi ve Çatak ilçesinde taziye ziyaretlerinde bulunacak.