Van'ın Bahçesaray (Miks) ilçesinde yaşanan ve 41 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan çığ felaketinde bir aileden 6 kişi hayatını kaybetti. Murat Kapağan ilk çığda, onu kurtarmak için arama çalışmalarına katılan 5 akrabası ise ikinci çığın altında kalarak hayatlarını kaybetti. Aile bireyleri, yaşanan bunca ölümün tek nedeninin ihmal olduğunu söylüyor. 

'BİR AİLEDEN 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ'

4 Şubat'ta ilk çığın yaşandığı anda kar altında kalan kepçe operatörü Murat Kapağan'ı kurtarmak için alana giden ailenin 5 bireyi yine ikinci çığın altında kaldı. Murat Kapağan'ın amcası Sadık Kapağan, dayısı Ubeyt Kapağan, yakın akrabaları Hayrettin Kapağan, Hayrettin Gören ve Muzaffer Kaya çığ altında kalarak yaşamını yitirdi. İlk çığın yaşandığı anda greyderi ile çığ bölgesinde olan 24 yaşındaki Murat Kapağan'ın cenazesi üç gün sonra bulunarak diğer aile bireylerinin toprağa verildiği Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. 

Bahçesaray'a bir haftadır ulaşım sağlanamıyor Bahçesaray'a bir haftadır ulaşım sağlanamıyor

'KAYYIM TARAFINDAN İŞTEN ATILDI'

Daha önce Van Büyükşehir Belediyesi'nde kepçe operatörü olan Murat, belediyeye kayyım atanmasının ardından iş akdi feshedilmişti. İşinden olan Murat, ailesinin geçimini sağlamak için İstanbul'a giderek buralarda gündelik işçi olarak çalıştı. Burada daha fazla kalamayan Murat ardından Van'a dönerek iş aramaya başladı. Van'da olduğu sırada tekrar mülakat için belediyeye çağrılan Murat, mülakatta tüm sorulara doğru cevap verdiği halde diğer arkadaşları gibi işe iadesi yapılmadı. Ağabeyi 6 yıl, babası ise 6 ay cezaevinde kalan ve kısa bir süre sonra tahliye edilen Murat ailesine tek başına çalışarak bakıyordu. İşsiz olduğu dönemde Bahçesaray'da bulunan bir firmada kepçe operatörü olarak iş bularak çalışmaya başlayan Murat, 40 gün önce işe alınmıştı. İşine gitmek için Van'dan Bahçesaray'a giden Murat, bindiği minibüse zincir takmak üzere dışarı çıktığı sırada çığ altında kaldı. 

'ÇOCUK BİLE İKİNCİ ÇIĞI TAHMİN EDER'

Kapağan'ın çığ altında kaldığını öğrenen aile ve akrabaları ise kurtarma çalışmalarına katılmak için Bahçesaray'a gitti. Burada kurtarma çalışmalarına katılan aile bireylerinden tam 5 kişi ikinci çığın altında kalarak burada yaşamlarını yitirdi. Taziyeleri kabul eden ailenin geriye kalanları yaşanan bu ölümlerin ihmalden kaynaklandığını düşünüyor. Aileyi bireyleri, "Bahçesaray'da 7 yaşındaki bir çocuk bile yaşanan bir çığdan sonra aynı bölgede başka çığ tehlikesinin olabileceğini düşünür. Bunu bir devlet nasıl düşünmez? Antalya'da hayatının belki de hiçbir döneminde kar görmeyen askerleri oraya getirerek kurtarma çalışmalarına katmak nasıl bir akıldır? Halkın kazma kürekle oraya girmesini sağlamak ve ikinci çığ tehlikesinin olabileceğini görmemek nasıl bir öngörüsüzlüktür" diyerek tepki gösterdi. 

MURAT'IN SON PAYLAŞIMI...

Çevresinde oldukça neşeli olduğu bilinen Murat Kapağan'ın sosyal medyasında ölmeden önce paylaştığı "Ölüm gibidir ayrılık. O yüzden bekleme gidenleri. Ölüler dirilmez" söz ise yürek burkuyor.