Van’da şüpheli çocuk ölümü Van’da şüpheli çocuk ölümü

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonrası başlatılan arama-kurtarma çalışması sonucu minibüse ulaşıldı.

Minibüsün içerisinde kaç kişinin olduğu henüz tam olarak bilinmezken Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Çığ altında kalan 5 kişi kurtarılıp hastaneye sevk edildi. 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı" denildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, "Çığ altında kalan minibüste 10-15 kişi bulunduğunu tahmin ediyoruz. 7 kişi kurtarıldı. Ekiplerin arama çalışmaları sürüyor" dedi.

KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU, HABER VERDİ

Çığın düşmesi sonucu kar altında kalan iş makinesinden kendi imkanları ile kurtulan operatör Bahattin Karagülle,  yetkililere haber verdi. Karagülle ihbarında kendisinin kurtulduğunu ancak arkasında bulunan yolcu dolu minibüsün ise çığ ile birlikte sürüklenerek kar yığınları altında kaldığını söylediği öğrenildi. 

EKİPLER VE KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Olay yerine ulaşan ekipler ve yüzlerce köylü, olumsuz hava koşullarına rağmen tonlarca ağırlığındaki kar yığını altında kalan ve içerisinde 10’dan fazla kişinin olduğu tahmin edilen minibüstekilere ulaşabilmek için yoğun çaba sarf ediyor

KURTARILANLARIN İSİMLERİ

Sadık Türkeş, Fethi Turan, Nezih Turan, Adalet Turan, Mehmet Yaralı, Veysel Atlan ve kepçe operatörü Bahattin Karagülle.

HAYATINI KAYBEDENLER

Saadet Tosun, Mehteber Alav, Veysel Atlan, Emin Takmaz ve  Emirhan Kaymaz.